Morgan & Bella

Op een dag werd ik gevraagd contact op te nemen met een mooie bruine merrie, dat zich vreselijk zou gedragen. Het gedrag van Morgan werd met de tijd erger, op het gevaarlijke af, en haar eigenaresse had geen idee waar dat vandaan kwam en vooral, wat ze eraan kon doen om het te verbeteren. De lol ging er zo toch wel vanaf en ze beschadigde niet alleen zichzelf, maar ook andere paarden, met name haar tweede paard Bella. Ze konden ook niet meer naast elkaar in stallen worden gehouden, want ze probeerde zelfs het tussenschot kapot te trappen, waarbij ze zichzelf ook beschadigde.

Tijdens mijn contact met Morgan bleek dat zij bij haar vorige eigenaresse was gebruikt als fokmerrie. Ze had een aantal veulens gehad, maar ze had daar (in haar beleving) te vroeg en niet op een juiste manier afscheid van kunnen nemen. Daarop was ze niet meer hengstig geworden, zodat ze niet weer op een vervelende manier afscheid hoefde te nemen van nog een veulen. Hierdoor was ze niet langer van nut voor die eigenaresse en werd ze verkocht. Maar het nare gevoel bleef en begon meer en meer te knagen en dat uitte zich door heel naar gedrag, dat erger en erger werd.

De reden was nu in ieder geval duidelijk: het vervelende, te vroege afscheid van haar veulens.

Nog voor ik het verslag naar haar vrouwtje kon sturen, kreeg ik een mailtje van haar: of ik al contact met Morgan had gehad, want ze gedroeg zich zo raar. Ze stond voor dood op stal, at niet en dronk niet, ze deed helemaal niets meer.

Ze was duidelijk in rouw en, hoe vervelend ook, dit moest plaats vinden. Ik bood aan om op een voor Morgan passend moment haar veulens te visualiseren, zodat ze op haar manier afscheid van hen kon nemen.

Ik hoefde niet lang te wachten en voor ik het wist, meldde Morgan zich spontaan bij mij: jij zou toch nog wat leuks voor mij gaan doen?! Ik heb haar veulens gevisualiseerd en Morgan de mogelijkheid gegeven op haar manier afscheid te nemen. Het was geweldig mooi, ze was zo trots.

Nog voor ik het verslag naar haar vrouwtje kon sturen, kreeg ik weer een mailtje van haar: of ik al contact had gehad met Morgan,want ze had er nog nooit zo geweldig bij gestaan! Ze was enthousiast naar de deur gekomen, liet zich weer aaien, ze straalde!

Een paar weken later nam ze weer contact met mij op: Morgan was zo opgeknapt dat ze toenadering zocht tot Bella en enige tijd daarna bleken ze zelfs weer samen in de wei te kunnen lopen.

Morgan en Bella konden door het serieus nemen van Morgan en de visualisatietechniek weer samen een mooi leven leiden.


<-- Vorige     Volgende -->